top of page
Firma NEGRE.png
CV

#BIO

Qui sóc?

Clarinetista, investigador musical i pedagog. Format entre Espanya i Bèlgica, al Conservatori Superior de Música de Saragossa (CSMA), al Royal Conservatoire Antwerp ia la Universitat Internacional de la Rioja (UNIR).

 

Amb àmplia experiència com a intèrpret de cambra, combina l'activitat concertística amb la faceta com a pedagog.

 

Comença els seus estudis de clarinet amb el professor Javier Bofarull, el Conservatori Professional de Música de Reus, on va rebre el primer premi especial de cap d'estudis, per unanimitat.

Continua els seus estudis al Conservatori Superior de Música d'Aragó (CSMA), amb els professors Ona Cardona i Francisco Antonio García. Més tard, es trasllada a Anvers (Bèlgica) per estudiar un Màster en Interpretació a solista amb Annelien Van Wauwe, solista internacional i un dels músics més destacats de la seva generació.

 

Completa la seva formació amb destacats intèrprets i pedagogs com Andreas Sunden, Yehuda Gilad, Laura Ruiz, Wenzel Fuchs, Francesc Navarro, Josep Fuster, Joan Enric Lluna, Venancio Rius, Vicente Alberola, Carlos García, Nele Delafonteyne, Javier Martínez, Ona Cardona, Larry Passin, Pedro Rubio, Thorsten Johanns, Darío Mariño, Tim Lines, Cristo Barrios, Santi Pérez, Eduardo Raimundo, Maximiliano Martín, entre d'altres. Així mateix, ha rebut classes magistrals en interpretació històrica de Lorenzo Coppola, Ernst Shlader o Nicola Boud.

 

En l'àmbit de la música de cambra, s'ha format amb grans grups de cambra com el Quartet Quiroga, o professors com Álvaro Octavio, Manuel Angulo, Noelia Rodiles, Ravzan Popovici, Francis Pollet o el Natàlia Ensemble, entre d'altres.

És membre fundador d' Ennèagon Ensemble, un projecte de música de cambra de gran format on músics de la Demarcació de Tarragona fusionen la seva experència professional en el món de la música de cambra i ofereixen concerts pel Camp de Tarragona.

Ha treballat com professor a l'Escola Municipal de Música de l'Ametlla de Mar, l'escola Municipal de música de l'Pare Manyanet, l'escola Municipal de música de l'Hospitalet de l'Infant I Vandellòs, a la EMM i Conservatori de Música d' Igualada, a la EMC Professional de Música de Reus, al l'escola de i Conservatori de Música de Vic i a EMC Professional de Tarragona.

Ha ofert recitals al Conservatori Superior de Música d'Aragó, la "Sala Malapeira" de Vila-seca, la Lira Ampostina, la "Bluawe Zaal" de l'auditori "De Singel" (Anvers, Bèlgica), el Centre de Arts i Espectacles de Figueira da Foz (Portugal), el Conservatori Professional de Música de Reus, a la sala d'artilleria de Segòvia o l'Auditori de Baza, entre d'altres.

 

A més, al costat de el "Cal·líope Trio" ha estat convidat a participar en la sèrie de concerts "Young Talents" de festival de música "Art Amanti", que ofereix concerts per tota Bèlgica amb grans músics com Mischa Maisky o Martha Argerich.

 

Com a membre de diferents orquestres, ha actuat en nombroses sales com l'Auditori de Barcelona, ​​"De Singel" (Anvers, Bèlgica), Palau de la Música Catalana de Barcelona, Royal Theater de Mons (Bèlgica), la sala principal de la Filharmònica de Berlín, la "Sala Mozart" de l'Auditori de Saragossa, la "Ekeren Muziek Academy" (Bèlgica), la "Casa da Música" de Porto (Portugal), l'Auditori Josep Carerras (Vila-seca), l'Auditori" Winterthur "de Barcelona, ​​el Palau Euskalduna de Bilbao (al 'Festival "Musika-musika"), al "Kultur Centrum Zwanberg" de Zeist op-den-berg (Bèlgica) o al Palau de Congressos Baluarte de Pamplona, ​​entre d'altres. Treballant amb solistes de renom internacional com Josep Colom, Frank Braley, Janne Saksala, Aldo Baerten, Ona Cardona, Fernando Arias o Bernardo Cifres.

 

Ha participat en projectes amb la "JONC" (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), la "JOIC" (Jove Orquestra Intercomarcal), l'Orquestra Simfònica i la Banda Simfònica del "Koninklijk Conservatorium Antwerpen" (Bèlgica), i l'Orquestra i Banda Simfònica de Conservatori Superior de Música d'Aragó.

Ha col·laborat amb la Orquestra Simfònica de Saragossa, realitzant concerts i enregistraments a la "Sala Mozart" de l'Auditori de Saragossa, així com l'orquestra "Unicef", amb l'orquestra "Arts Symphony Orchestra" i amb l'Orquestra Terrassa 48, totes amb seu a Barcelona, ​​entre altres. va ser seleccionat com a clarinet principal de la "Orquestra Filharmònica de Catalunya" i ha col·laborat amb la "Harmonie Von Peer" de Bèlgica, guanyant el primer premi en el certamen internacional "VLOH" celebrat al març de 2019 en el "Cultuurcentrum Zwaneberg" . Així mateix, ha participat en alguns projectes com a clarinet principal amb les orquestres de cambra "amb Spirito Kammerorkest", amb seu a Anvers, i amb l'orquestra "Deutsch skandinavische Jugend-Philharmonie" a Berlín.

Ha participat com a professor i ofert concerts de música de cambra en la 12a edició de la "ONJ" ("Orquesta Nacional de Jovens" de Portugal) durant l'estiu de 2019.

Durant l'any 2021-2022 va ser imatge i col.laborador de la marca Sanganxa.

Ha realitzat comunicacions i ponències al 1r Congrés Nacional de Piscología i arts escèniques d'Espanya, l'any 2021, on posteriorment li han publicat un article a l'editorial de la UNED.

Durant els anys 2022 i 2023 ha estat convidat per formar part de l'equip de professors del Curs Internacional de clarinet Joan Plaja, celebrat a Prades (Tarragona).

Actualment està preparant el seu primer peojecte discogràfic de la mà del pianista Daniel Ruiz i del segell Ficta Edicions.

" Comoditat i Expressió, com a objectiu"

#FORMACIÓ

  • Nivell introductori del Mètode "Trager"  l'any 2017, ofert per  la "Asociación Española de Trager".

 

  • Curs especialitzat de Mindfulness per a artistes, a càrrec de la psicòloga especialitzada en arts escèniques Marta Gómez Garay, l'any 2018.

 

  • Máster en Investigació musical, obtenint Matrícula d' honor, a la UNIR (La Rioja) l'any 2020.

  • Curs de Psicología bàsica per a educadors, a la Universitat Camilo José Cela, l'any 2021.

  • Conferència al 1r Congrés Interenacional de Psicologia i arts escèniques d'Espanya, celebrat durant setembre de l'any 2021. 

  • Formació "Gestió de la por escènica i tècniques per a un estudi eficaç" amb Amaia Ruano.​

DESCARREGA EL CV:

CVs
Oriol Estivill © Anna Tena-1-27-2.jpg

AGENDA

Oriol Estivill © Anna Tena-1-26-2.jpg
bottom of page